FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Subotice osudio napad na hrvatske navijače

OSIJEK,27. siječnja, 2012.(Hina) - Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, osječkoga grada prijatelja, i predsjednik Skupštine grada Slavko Parać poslali su pismo osječkome gradonačelniku Krešimiru Bubalu u kojemu osuđuju napad na hrvatske navijače tijekom Europskog prvenstva u rukometu prije i poslije utakmice koju je igrala reprezentacija Hrvatske.

"Najoštrije osuđujemo divljanje huligana, a posebno nas zabrinjava što se ovoga puta ne radi o uobičajenim sukobima navijačkih grupa, nego o organiziranim napadima na velik broj mirnih građana Hrvatske koji su došli bodriti svoju reprezentaciju", piše u pismu.

Navodi se kako grad Subotica izražava posebno žaljenje jer su u najvećoj mjeri žrtve napada bili građani i automobili registarskih oznaka iz Osijeka, prijateljskoga i partnerskoga grada u Republici Hrvatskoj.

Predstavnici Subotice osuđuju izgrede i pozivaju mjerodavna tijela da učine sve da svi sudionici Europskog prvenstva, uključujući i navijače, do kraja natjecanja budu sigurni te se nadaju da će današnja polufinalna utakmica između Srbije i Hrvatske proteći u sportskom ozračju dostojnom šampionskog ugleda ekipa na terenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙