FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranska vlada: U Siriji oteto 11 iranskih hodočasnika

TEHERAN , 26. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Jedanaest iranskih hodočasnika oteto je u Siriji, izjavio je u četvrtak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast, zatraživši od sirijske vlade da se što prije angažira na njihovu oslobađanju, prenijela je službena agencija Irna.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, jedanaest iranskih hodočasnika koji su krenuli cestom prema Damasku otela je skupina nepoznatih muškaraca", rekao je Mehmanparast, osudivši taj čin.

"Od sirijske vlade tražimo da primijeni sva sredstva kako bi se iranskih državljani oslobodili", rekao je. Svake godine brojni iranskih hodočasnici odlaze u Siriju.

Sedam iranskih inženjera, koji su radili na izgradnji elektrana u Jandaru, oteto je krajem prosinca u Homsu. Dosad nepoznata skupina, koja djeluje pod nazivom "Pokret protiv šijitske ekspanzije u Siriji", početkom siječnja preuzela je odgovornost za otmicu inženjera, objasnivši kako je to napravila da bi "prvi put upozorila Irance i libanonski pokret Hezbolah na njihovu potporu sirijskom režimu tijekom represije pobune".

Siriju, koja je glavni povijesni saveznik Irana u arapskome svijetu, od polovine ožujka potresa pobuna naroda - koju režim guši u krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙