FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NK Karlovac i njemački partneri vjeruju u ostanak u Prvoj ligi

KARLOVAC, 26. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatski nogometni prvoligaš Karlovac dobio je danas na izvanrednoj Skupštini kluba novi Upravni odbor, a predsjednik uprave je ostao Amirudin Talakić. U 13-članom Upravnom odboru su četiri Nijemca, među kojima i suvlasnik njemačke tvrtke "Haag Sportmanagement" Marcus Haase, koji će biti potpredsjednik Uprave, kao i Željka Čapalika.

Talakić je time predstavio članovima Skupštine novog strateškog partnera od kojeg Klub očekuje "dugoročnu suradnju koja će donijeti Nogometnom klubu Karlovac puno dobra", te je dodao da vjeruje da je to i "prvi korak prema novoj organizacijskoj shemi, nekom dioničkom društvu ili nečem takvom".

"Partneri iz Njemačke vode nas u mirniju situaciju, sa odblokiranim računom, i vjerujem ostanku u Prvoj ligi, a ono što je daleko važnije jest stvaranje škole nogometa na načelima koje tvrtka Haag Sportmanagement već prakticira u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Brazilu i drugdje", rekao je Talakić.

Branko Škrtić, direktor Kluba, u izjavi za Hinu otkrio je po prvi puta podatak da su strateški partner Oliver Haag, vlasnik njemačke tvrtke Haag Sportmanegement, i NK Karlovac okončali pregovore dogovorom da će ubuduće od prodaje profesionalnih igrača Haag Sportmanegementu pripadati 40 posto novca, a klubu 60 posto.

"To smatram izuzetno korektnim sporazumom, a naravno da je obaveza kluba da mlade igrače s dobrim trenerima osposobi tako da budu traženi i da mogu postići dobru cijenu", kazao je Škrtić.

Sportski direktor Rodić, koji je donedavno radio u kampu Barcelone, kaže da je s pripremama koje su održane u Puli zadovoljan, kao i sa obavljenom selekcijom, iako slijede još neke izmjene u igračkom kadru. Posebno je važno da stiže u utorak Brazilac Andre Lima Pedro, koji ima u nogama pedesetak utakmica za brazilski Flamengo.

"Riječ je provjereno dobrom igraču koji će kao i cijela prva postava imati vatreno krštenje 18. veljače protiv Splita, a slijedeće kod kuće protiv Dinama. Bilo bi nezahvalno davati velike prognoze, ali po tijeku priprema mogu reći da i igrački, i logistički klub ima sve pretpostavke za ostanak u prvoj ligi i napredovanje. Dogovoreni su uvjeti rada i veze sa omladinskim pogonom, ali plan je postavljen dugoročno, što znači da će se kod prodaje igrača voditi računa o stabilnosti kluba. Iako interes strateškog partnera jest njegovanje igrača za profesionalno nogometno tržište, to se neće događati pod svaku cijenu, već će se graditi zdravi temelji", kazao je Rodić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙