FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski ministar na razgovorima u Gadafijevu uporištu

TRIPOLI, 25. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Libijski ministar obrane razgovarao je u srijedu s plemenskim čelnicima u gradu Bani Walidu, bivšem uporištu Moamera Gadafija iz kojega su ovoga tjedna lokalni borci protjerali provladinu miliciju.

"Ministar je došao i razgovaramo o tome kako naći rješenje problema", rekao je Abdul Azziz al-Jmaili, član lokalnog vijeća u Bani Walidu, 150 kilometara južno od Tripolija dodajući da su vladine snage razmještene oko grada.

Ministar Osama al-Juwali član je privremene vlade koju je u studenome prošle godine postavilo Nacionalno prijelazno vijeće (NTC).

Jmaili je rekao da su "mirovne snage" sastavljene od bivših pobunjenika odanih NTC-u iz drugih krajeva zemlje postavile kontrolne točke na ulazima u grad.

Naoružani stanovnici Bani Walida u ponedjeljak su napali vojarnu NTC-ovih snaga u gradu ubivši četiri pripadnika provladine milicije te ih natjerali da se povuku iz tog pustinjskog grada.

Pozivajući se na pritužbe građana da su ih borci NTC-a maltretirali, uhićivali i zlostavljali zarobljenike, gradski poglavari objavili su u utorak da su imenovali vlastitu lokalnu upravu i da ne žele miješanje središjih vlasti u Tripliju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙