FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Jadrankamena najavio osnivanje nove tvrtke

SPLIT, 24. siječnja 2012. (Hina) - Vodstvo sindikata Jadrankamena iz Pučišća na Braču danas je najavilo osnivanje nove tvrtke, ako se ne prevladaju sadašnja nesuglasja s predsjednikom Uprave Vedranom Vilovićam.

"Ukoliko se u idućih desetak dana u Jadrankamenu ne rješi sadašnja kriza, sindikat će osnovati novo poduzeće i zatražit će od države da se toj novoj tvrtki dodijeli koncecija za vađenje kamena", izjavio je kasno popodne sindikalni povjerenik u Jadrankamenu Tonči Drpić.

Dodao je kako bi se u tom slučaju mogla oduzeti koncesija dosadašnjem vlasniku Bruni Orešaru koji je sa svojom tvrtkom "Orbing holding", skupa s tvrtkama još nekoliko svojih prijatelja, većinski vlasnik Jadrankamena.

Jučer je obnovljen opći štrajk u svim radnim jedinicama Jadrankamena nakon što je predsjednik Uprave Vedran Vilović odbio zahtjev sindikata da ukine izvanredni otkaz dvojici radnika tog poduzeća.

"Ako Vilović ispuni naš sadašnji glavni zahtjev o ukidanju izvanrednog otkaza dvojici radnika, mi bi se odmah vratili na posao i odustali bismo od naših ranijih zahtjeva zbog kojih smo 12. prosinca lani bili stupili u opći štrajk, a to je ukidanje otkaza 28-rici radnika i isplata neisplaćenih plaća", istaknuo je Drpić.

Dodao je kako se, zbog Vilovićevog odbijanja ukidanja izvanrednog otkaza dvojici radnika, nastavlja opći štrajk.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 11. siječnja ove godine podiglo optužnicu protiv Vedrana Vilovića zbog neisplaćenih plaća radnicima Jadrankamena. Riječ je o neisplati plaće za 288 radnika za studeni prošle godine, to jest kaznenom djelu povrede prava na rad i drugih prava iz rada, čime je okrivljeni Vilović oštetio radnike za 1,5 miljuna kuna, priopćeno je tada na internetskoj stranici DORH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙