FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

RIM - Napadač švedske reprezentacije i Milana Zlatan Ibrahimović izabran je za najboljeg nogometaša Serie A u 2011. godini u izboru Udruženja talijanskih nogometaša (AIC). Nagradu za najboljeg stručnjaka dobio je trener Milana Massimiliano Allegri, dok su Allesandro Del Piero i Fabio Cannaravo primili nagrade za iznimna postignuća u karijeri. Posebnu nagradu u izboru novinara dobio je engleski izbornik Fabio Capello. Proglašena je i najbolja momčad za proteklu godinu u izboru AIC-a: Handanovič (Udinese) – Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter)/Nesta (Milan), Thiago (Milan), Armero (Udinese) – Hamšik (Napoli), Motta (Inter)/Marchisio (Juventus), Boateng (Milan) – Di Natale (Udinese), Cavani (Napoli), Ibrahimović (Milan).

NEW YORK - Hokejaši Detroit Red Wingsa pobjedom 3:1 protiv St. Louis ostvarili su 33. pobjedu sezone uz 15 poraza i trenutačno imaju najbolji skor u NHL ligi. Bila je to ujedno i 17. uzastopna domaća pobjeda Red Wingsa na ledu Joe Louis Arene što je najduži pobjednički niz unutar jedne sezone u posljednjih 36 godina. Red Wingse sada dijele tek tri domaće pobjede kako bi dostigli rekord od 20 pobjeda u nizu koji su ostvarili Boston Bruinsi (1929-30) i Philadelphia (1976). "Nikada nije dovoljno pobjeda," kazao je vratar Jimmy Howard koji je u pobjedu ugradio 21 obranu. U zanimljivom susretu gosti su poveli golom Scotta Nichola u 9. minuti, no u preostale dvije dionice Detroit je uspio okrenuti rezultat golovima Pavela Datsjuka (20:51), Johana Franzena (28:52) i Niklasa Kronwalla (56:57). "Bila je ovo utakmica kao da se igrao play-off. Iznimno čvrsta i neizvjesna. Srećom, mi smo na koncu slavili," kazao je Datsjuk koji je osim gola imao i jednu asistenciju.

NEW YORK - Premda su nastupili bez dva 'startera' Raya Allena i Rajona Ronda, košarkaši Boston Celticsa deklasirali su Orlando Magic 87:56 ostvarivši sedmu pobjedu sezone. Orlando je utakmicu zaključio s tri neslavna rekorda. Postigao je najmanje koševa u klupskoj povijesti (56), zabio svega 20 koševa u drugom poluvremenu što je najmanje otkad je uvedeno vremensko ograničenje napada, te imao svega 24 posto šuta. Do sada su najmanje koševa ubacili Clevelandu 1996. godine, 57. "Nisam očekivao da ćemo odigrati toliko dobro bez petorice ozlijeđenih igrača, no obrana je bila savršena," kazao je Bostonov trener Doc Rivers. Osim bez Allena i Ronda domaćin je bio i bez Mickaela Pietrusa, Chrisa Wilcoxa i Keyona Doolinga. Celticse su do pobjede predvodili Paul Pierce i Brandon Bass sa po 19 koševa, dok je Kevin Garnett dodao 14 koševa i 10 skokova. U suparničkim redovima jedini igrač s dvoznamenkastim brojem koševa bio je Dwight Howard sa 18 koševa i 14 skokova, ali i očajnim šutom iz igre (4-15).

MELBOURNE - Švicarac Roger Federer plasirao se u polufinale prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra 6-4, 6-3, 6-2. Za četverostrukog pobjednika Australian Opena, te vlasnika 16 Grand Slam naslova bio je to 1.000-ti susret na ATP Touru, te 814 pobjeda. "Sretan sam zbog pobjede. Bio je ovo zanimljiv i odličan meč. Del Potro je sjajan tenisač i protiv njega nikada nije lagano," kazao je Federer nakon što je 41. put uzastopno igrao u četvrtfinalu nekog od Grand Slam turnira. Švicarac će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Rafaela Nadala i Tomasa Berdycha. U polufinale se plasirala i Belgijanka Kim Clijsters koja je pobijedila prvu nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki 6-3, 7-6 (4). Poraz prve tenisačice svijeta znači da će idućeg ponedjeljka doći do promjene na broju jedan WTA ljestvice, a za tron konkuriraju tri tenisačice Maria Šarapova, Petra Kvitova i Victoria Azarenka.

VILLARREAL - U posljednjem susretu 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal je na stadionu El Madrigal pobijedio Sporting Gijon 3:0 (0:0). Domaćin je utakmicu prelomio u svega 60 sekundi, postigavši od 57. do 58. minute dva gola. Prvo je mrežu Juana Pabla Colinasa zatresao Marco Rubén (57), a potom i Borja Valero (58). Villarreal je pobjedu potvrdio trećim golom koji je postigao Bruno u 90. minuti. Hrvatski nogometaš Mate Bilić igrao je za Sporting od 68. minute. Bio je to sudar dviju momčadi iz zone ispadanja, a "Žuta podmornica" je ovom pobjedom preskočila Sporting i sada se nalazi na 17. mjestu sa 19 bodova, dok su gosti iz Gijona na 19. poziciji s bodom manje. Na začelju je Real Zaragoza sa svega 12 bodova.

BERLIN - Premda su španjolski mediji objavili kako će bivši španjolski nogometni reprezentativac José María Gutiérrez Hernández (35), poznatiji kao Guti karijeru nastaviti u redovima Schalkea, vodstvo njemačkog kluba je demantiralo tu vijest. "Guti je odličan nogometaš, no u ovom trenutku nas ne zanima" kazao je sportski direktor Schalkea Horst Heldt. Prema pisanju AS-a Guti je raskinuo ugovor sa turskim prvoligašem Bešiktašem i do konca ove sezone trebao bi nositi dres Schalkea. "Ako je AS objavio smeće to ne znači da je to istina. Guti ne dolazi u naš klub," dodao je Heldt. Ukoliko bi se ovaj transfer ipak realizirao Guti bi ponovo igrao u istoj momčadi sa sunarodnjakom Raulom s kojim je godinama dijelio svlačionicu 'Kraljevskog kluba'.

LIBERVILLE - U susretu prvog kola C skupine afričkog Kupa nacija nogometna reprezentacija Tunisa je u Librevilleu pobijedila Maroko 2:1. Golove za Tunis zabili su Korbi (34) i Msekni (75), dok je strijelac za Maroko bio Kharja (86). U prvom susretu iz ove skupine Gabon je pobijedio Niger 2:0. Gabon, koji je uz Ekvatorijalnu Gvineju domaćin afričkog prvenstva, do pobjede su predvodili Pierre-Emerick Aubameyang golom u 30. minuti, te Stephane Nguema koji se među strijelce upisao u 14 minuta kasnije. U susretima drugog kola u petak, 27. rujna sastaju se Niger i Tunis, te Maroko i Gabon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙