FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija opovrgava protjerivanje svojih diplomata iz Kanade

ZAGREB/MOSKVA, 20. siječnja 2012. (Hina) - Rusko ministarstvo vanjskih poslova opovrgnulo je u petak u Moskvi izvješća da su četiri diplomata i djelatnika ruskog veleposlanstva u Ottawi protjerana nakon uhićenja kanadskog vojnog časnika optuženog da je špijunirao za Rusiju, prenose ruski mediji, a niti Kanada nije željela potvrditi njihovo protjerivanje.

Kanadski mediji su objavili u četvrtak navečer priču o projerivanju ruskih diplomata i identificirali su dvojicu diplomata kao bivšeg vojnog atašea Konstantina Kolpakova i njegovog zamjenika Dmitrija Fedorčatenka.

Novine "The Globe and Mail" pišu da su drugo dvoje protjeranih Mihail Nikiforov i Tatjana Steklova, ali je glasnogovornik veleposlanstva rekao za taj dnevnik da je Nikiforov napustio Kanadu u sklopu planirane rotacije, a odlazak Steklove nije komentirao.

Novinska agencija Postmedia News javila je da se Kolpakov također vratio u Rusiju u prosincu jer mu je istekao mandat u Kanadi.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u petak na Twitteru da je svih četvero diplomata i djelatnika veleposlanstva napustilo Kanadu zbog planiranih rotacija.

Navodni ruski špijun, potporučnik kanadske mornarice Jeffrey Paul Delisle (40), uhićen je ranije ovoga mjeseca. On je prava osoba koja je optužena prema novom zakonu o tajnosti koji je usvojen nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Kako javlja Reuters, glasnogovornik kanadskog premijera Stephena Harpera odbio je komentirati taj slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙