FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu otvorena konferencija o studentima s invaliditetom

ZAGREB, 20. siječnja 2012. (Hina) - Konferencija "Dvosmjerna komunikacija - preduvjet za uspješno studiranje" o studentima s invaliditetom u organizaciji Udruge studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu (SIZIF) otvorena je danas na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Konferencija, koju je otvorila prodekanica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak, ostvarena je uz pokroviteljstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a cilj joj je unaprijediti međusobnu komunikaciju i prekinuti šumove između studenata s invaliditetom i akademskog okruženja.

Na konferenciji će biti riječi o načinima komunikacije studenata s invaliditetom, fakulteta i institucija te o aktivnostima institucija i fakulteta prema studentima s invaliditetom. Iako je naglasak konferencije na konkretnim iskustvima, bit će obuhvaćen i teorijski dio.

Kroz deset izlaganja stručnjaka, pripadnika akademske zajednice i udruga osoba s invaliditetom bit će, između ostalog, prezentirani razni oblici potpore na fakultetima zagrebačkog sveučilišta osigurani studentima s invaliditetom, aktivnosti grada Zagreba prema studentima s invaliditetom i slično, a o svojim iskustvima kao studenta govorit će i predstavnik Hrvatskog saveza Udruga mladih i studenata s invaliditetom (SUMSI) Josip Friščić.

Ciljana publika su studenti s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu, studenti ostalih visokoškolskih ustanova na području Grada Zagreba, mladi s invaliditetom na području Grada Zagreba, te djelatnici visokoškolskih institucija u Zagrebu.

Riječ je o trećoj konferenciji o studentima s invaliditetom u organizaciji SIZIF-a. Prva, održana 2008. pod nazivom "Pristupačan studij – pravo ili privilegija?" bavila se studiranjem studenata s invaliditetom, a godinu dana poslije održana je međunarodna konferencija "Best practice - keys to success" (najbolja praksa - ključ uspjeha), na kojoj su analizirani problemi s kojima se studenti s invaliditetom najčešće susreću, te su sudionici u grupama predlagali rješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙