FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajmu Viroexpo 757 izlagača

VIROVITICA, 20. siječnja 2012. (Hina) - Na 17. međunarodnom sajamu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012., koji je danas otvoren u Virovitici, do 22. siječnja sudjeluje rekordan broj od 757 izlagača iz 21 zemlje, a zemlja partner sajma je Ukrajina.

Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je istaknuo kako je osnivanje Ministarstva poduzetništva i obrta jasan signal kakva će biti politika Vlade u sljedeće četiri godine prema obrtnicima i poduzetnicima. Prepoznali smo značaj poduzetnika i obrtnika i u gospodarskom oporavku zemlje, naglasio je Maras.

Hrvatska Vlada, kazao je, radi na unapređenju konkurentnosti hrvatskih poduzetnika, a cilj je ove godine uvesti red na tržištu. "Više neće biti moguće da poduzetnicima i obrtnicima netko ne plaća za njihove usluge i još se time hvali, moramo napraviti reda", istaknuo je.

Maras je naglasio da je cilj Vlade učiniti sve kako bi 2014. godina bila rekordna po broju stranih investitora u Hrvatsku u kojoj očekuju investicije vrijedne četiri miljarde eura, što je četverostruko više od iznosa stranih investicija u prošloj godini.

Istaknuo je da pretpristupni fondovi Europske unije ove godine poduzetnicima i obrtnicima kroz razne programe nude 10 milijuna eura, sljedeće će se godine, rekao je, iznos udvostručiti, a nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju novca će u europskim fondovima biti još više.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić rekao je da Viroexpo bilježi kontinuitet u svim segmentima, od broja izlagača, zemalja, prostora. Ove godine sajamski prostor se prostire na rekordnih 23.000 četvornih metara, a očekuje se da će sajam posjetiti 25.000 posjetitelja. Cilj nam je Viroexpo učiniti najboljim sajmom u regiji, naglasio je Tolušić.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin kazao je da Viroexpo dokazuje kako javni projekt može biti više nego uspješna misija i zadaća javne uprave da mora skrbiti o gospodarstvu i omogućiti gospodarstvenicima da prezentiraju svoje proizvode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙