FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uvjeren da će Sabor naći pravedno rješenje za sustav mirovina

ZAGREB, 20. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje je li se spreman solidarizirati sa saborskim zastupnicima kojima bi se trebale ukinuti povlaštene mirovine, da ne namjerava ići u mirovinu kad mu istekne mandat te izrazio uvjerenost da će Hrvatski sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje.

Novinari su predsjednika Josipovića u stanci konferencije pod nazivom "Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji - izazovi i očekivanja" upitali je li spreman solidarizirati se sa saborskim zastupnicima kojima bi se, izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru koje je Vlada jučer uputila u saborsku proceduru, ukinule povlaštene mirovine tako da će oni ubuduće pravo na mirovinu ostvarivati kao i ostali građani, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju. Dužnost predsjednika Republike nije obuhvaćena tim izmjenama, a uz saborske zastupnike, povlaštene mirovine ukinule bi se i sucima Ustavnoga suda i glavnom državnom revizoru.

"Prvo ću vam reći da ja nakon završetka mandata namjeravam natrag na Sveučilište, dakle ne u mirovinu. Ja sam uvjeren da će Sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje", odgovorio je Josipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙