FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U dva napada u Afganistanu 16 mrtvih

KANDAHAR, 18. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Šesnaest osoba, među kojima su visoki dužnosnik afganistanske obavještajne službe i četvorica policajaca, poginulo je u srijedu u dvama napadima u pokrajini Helmandu, talibanskom uporištu na jugu Afganistana, doznaje se od službenog izvora.

"Bombaš samoubojica na motociklu ubio je dvoje civila i dvojicu policajaca kada je aktivirao eksploziv na tržnici", rekao je Mohd Ismail Hotak, čelnik afganistanske policije. U napadu je dvadeset osoba ozlijeđeno, po istom izvoru.

U ranijem izvješću govorilo se o sedmorici poginulih policajaca i o dvoje poginulih civila, te o dvojici ozlijeđenih policajaca i šestero ozlijeđenih civila u istom napadu čija je meta bilo policijsko vozilo.

U napadu koji se nakon sat i pol dogodio u drugom okrugu te pokrajine, u eksploziji daljinski upravljane mine poginuli su direktor afganistanske obavještajne službe, dvojica njegovih osobnih čuvara i civil, rekao je Daud Ahmadi, glasnogovornik guvernera Helmanda, dodavši da je još jedan osobni čuvar ranjen.

Talibani su preuzeli odgovornost za drugi napad, a za prvi još nitko nije bio preuzeo odgovornost u srijedu navečer.

Najčešća meta napada su afganistanske redarstvene snage koje bi trebale preuzeti ovlasti od međunarodnih snaga i same jamčiti sigurnost u zemlji do konca 2014. kada NATO planira povući sve borbene snage.

Pobunjenici su početkom siječnja otvorili zastupništvo u Kataru kako bi sudjelovali u mirovnim pregovorima, ali ih to neće spriječiti da nastave džihad, kako su sami rekli nekoliko dana nakon toga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙