FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić zadovoljan interesom Zarubežnjefta

ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastao se sinoć s predstavnicima ruske državne naftne kompanije Zarubežnjeft koji su ga izvijestili o aktivnostima i poslovnim namjerama kompanije u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.

Čačić je izrazio zadovoljstvo interesom ozbiljnih kompanija za ulaganja u energetski sustav Hrvatske kao i uvjerenje u mogućnosti suradnje, kaže se u priopćenju.

Posebno se razgovaralo o problemu zagađenja okoliša prilikom proizvodnje goriva u Rafineriji Bosanski Brod u vlasništvu Zarubežnjefta, što utječe na zdravlje građana Hrvatske posebno Slavonskog Broda i okolice.

Predstavnici ruske tvrtke izvijestili su Čačića da su imali neplanirane incidente tj. povećane emisije onečišćenja zraka, ali da su investirali u modernizaciju rafinerije kojom su podigli razinu goriva na Euro 5 kvalitetu, a tehnologiju proizvodnje na razinu koja zadovoljava europske standarde. Ruska strana spremna je omogućiti lokalnoj samoupravi monitoring rada rafinerije.

Prvi potpredsjednik Vlade Čačić istaknuo je da će hrvatska Vlada ponuditi suradnju i pružiti tehničku pomoć lokalnoj samoupravi u realizaciji takvog nadzora.

Generalni direktor Zarubežnjefta Nikolaj G. Brunič u utorak je na konferenciji za novinare izvijestio da je Zarubežnjeft zainteresiran za istražne radove u Hrvatskoj te za ulaganja u kapacitete Janafa i gradnju produktovoda Slavonski Brod - Zagreb - Omišalj, a ukupan iznos planiranih ulaganja je veći od milijarde eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙