FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika zlatna plaketa Vesni Bosanac i vukovarskoj općoj bolnici

VUKOVAR, 16. siječnja 2012.(Hina) - Velika zlatna plaketa, koju dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) koprivničke "Podravke" u suradnji s drugim udrugama iz Domovinskog rata, dodjeljena je večeras u Vukovaru ratnoj i sadašnjoj ravnateljici vukovarske Opće bolnice Vesni Bosanac te Općoj bolnici Vukovar.

Paketa je dodijeljena prije predstavljanja knjige "General pukovnik Mladen Markač" koju je priredio i uredio publicist i novinar Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR-a .

Zahvalivši se na plaketi u svoje osobno ime i ime vukovarske Opće bolnice, Vesna Bosanac je kazala kako je Vukovar oduvijek bio na braniku europske kulture i indentiteta te se nada kako će se nakon što Hrvatska postane punopravnom članicom EU, EU odužiti Hrvatskoj izgradnjom i potpunom obnovom Vukovara.

Govoreći o knjizi u kojoj je na 399 stranica ocrtan ratni i životni put hrvatskog generala Markača, Mladen Pavković je rekao kako se danas malo cijene oni koji su obranili Hrvatsku.

"Brojni naši građani dođu u Vukovar za velike obljetnice, fotografiraju se, popiju kavu i odu, a Vukovarci ostaju sa svojim problemima. Ovaj grad više ne može živjeti na svijećama i obljetnicama već treba ljude koji žele i znaju otvoriti nova radna mjesta", kazao je Pavković.

O knjizi je govorio i predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata "Krpelj" Vinkovci Stevo Culej-Stiv ocijenivši da i bilo dobro kada bi knjigu "General pukovnik Mladen Markač" " uzeo netko iz ministarstva prosvjete "da ju pročita i prenese nešto od svega zapisanoga učenicima u školama".

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙