FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Split obilježava 20 godina od međunarodnog priznanja Hrvatske

SPLIT, 15. siječnja 2012. (Hina) - U povodu 20. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Split i danas prigodno proslavlja tu značajnu obljetnicu.

Točno u podne promenadnim koncertom Splitske limene glazbe i nastupom splitskih mažoretkinja počelo je današnje obilježavanje 20. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske. Povorka je krenula od Trga Gaje Bulata, Marmontovom ulicom do Obale Hrvatskog narodnog preporoda gdje su mažoretkinje izvele plesnu točku. Potom su produžili do ulaza u Dioklecijanove podrume da bi se zatim istim putem vratili do Trga Gaje Bulata.

Sinoć je u organizaciji grada Splita, Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Galerije umjetnina tijekom popodneva u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu otvorena izložba 64 umjenika članova Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) čije je sjedište u tom gradu. Ravnatelj Galerije umjetnina Josip Botteri Dini je na otvorenju istaknuo da se izložbom želi pokazati kako umjetnici splitskog likovnog kruga u znak stvaranja hrvatske države "nisu dopustili neprijateljskom oružju i mržnji da ih ušutka"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙