FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nesreći talijanskog kruzera 70-ak osoba još uvijek nestalo

RIM, 14. siječnja 2012. (Hina/APA) - Talijanske vlasti priopćile su u subotu da se najmanje 70 osoba još uvijek vode nestalima nakon nesreće talijanskog kruzera Costa Concordije, koji se u petak navečer nasukao na pješčani sprud u Tirenskom moru, pri čemu su poginule tri osobe, a ozlijeđeno je više od 30.

O najmanje 70 putnika ili članova posade još uvijek nema nikakve informacije, rekao je prefekt pokrajine Grosseto, Giuseppe Linardi u subotu poslijepodne. To, međutim, ne znači da su stradali, rekao je Linardi dodajući da se možda nalaze na otoku Giglio u blizini kojeg se dogodila havarija broda.

Na brodu se nalazilo 4.234 putnika i članova posade, među kojima 52 djece mlađe od 6 godina, priopćile su talijanske vlasti. Za sada je poznata sudbina 4.165 osoba, što znači da se oko 70 još uvijek vode kao nestale.

Među stradalima nema hrvatskih državljana, doznaje se u subotu u hrvatskom ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

"Prema dosadašnjim informacijama, među stradalima i ozlijeđenima nema hrvatskih državljana. Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu i generalni konzulat u Trstu su u kontaktu s nadležnim talijanskim službama, s njihovom službom civilne zaštite", navodi ministarstvo u izjavi za Hinu.

Putnički brod dugačak 290 metara nasukao se na pješčani sprud pokraj otoka Giglio u Tirenskom moru. Tijekom dramatične noćne akcije spašavanja u kojoj su sudjelovali i helikopteri, pronađeni putnici i članovi posade prebačeni su na sigurno.

Stotine putnika s kruzera tijekom poslijepodneva su se okupili u ljetovalištu Porto Santo Stefano iz kojeg su talijanske vlasti organizirale polazak autobusa prema rimskoj zračnoj luci Fiumicino, kako bi se omogućio povratak putnika njihovim kućama.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je da je u kontaktu s turističkom agencijom "Dolia Travel" u Zagrebu koja je imala najviše hrvatskih putnika na tom brodu.

Direktorica agencije Zrinka Mandić Milković rekla je za Hinu da je njezina agencija imala stotinjak hrvatskih putnika na kruzeru. Tim će osobama generalni konzulat u Trstu izdati putne listove, a agencija je osigurala prijevoz u Hrvatsku onima kojima je to potrebno.

Ostali će se vratiti u aranžmanima drugih agencija preko kojih su išli na krstarenje, doznaje se u ministarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙