FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: Dvoje mrtvih i 16 ranjenih u sukobima

GARJAN, 14. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - U sukobima dviju sukobljenih milicija u gradu Garjan u Libiji poginule su dvije osobe, a 16 je ranjeno u najnovijoj eskalaciji nasilja zbog odbijanja naoružanih grupacija da predaju oružje, javlja Reuters pozivajući se na medicinske izvore u tom gradu.

Sukobi su počeli u petak kasno navečer i nastavili se u subotu.

"Primili smo osam osoba kasno sinoć, uključujući i jednog ubijenog kome je pucano u glavu i grudi", rekao je Ibrahim Karim, liječnik u glavnoj bolnici u Garijanu, oko 80 km južno od Tripolija.

"Danas je u bolnicu dopremljeno devetero ranjenih, a jedna osoba je već bila mrtva kada su je dovezli u bolnicu", rekao je liječnik Muhamed Hasan koji radi u istoj bolnici.

Libijske vlasti pokušavaju uspostaviti središnju vlast u zemlji i razoružati različite paravojne formacije koje su odigrale ključnu ulogu u svrgavanju režima Moamera Gadafija. Milicije odbijaju predati oružje i prepustiti nadzor vlastima u Tripoliju zbog, kako tvrde, sumnje u nove vlasti.

Najnoviji sukob izbio je između milicija iz Garjana i Asabije koje odbijaju predati oružje, a međusobno se optužuju da podržavaju režim ubijenog Moamera Gadafija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙