FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maras s veleposlanicima Turske, Austrije i Kine

ZAGREB, 13. siječnja 2012. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras primio je u petak u nastupne posjete veleposlanike Turske, Austrije i Kine s kojima je razgovarao u unapređenju gospodarskih odnosa Hrvatske i njihovih zemalja, priopćeno je iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

U razgovoru s turskim veleposlanikom Burakom Özügerginom, izraženo je zadovoljstvo postignutim bilateralnim odnosima, a sugovornici su razmijenili mišljenja o ustrojstvu ministarstava u obje zemlje nadležnih za pitanja poduzetništva i obrta.

Istaknuta je prednost malog i srednjeg poduzetništva te obrta u smislu lakše prilagodbe funkcioniranju u vremenima krize što je bio slučaj u Turskoj. Uz to je naglašena i dobra suradnja s Hrvatskom obrtničkom komorom kroz više konkretnih projekata, navodi se u priopćenju.

Na sastanku Marasa s austrijskom veleposlanicom Andreom Ikić-Böhm, bilateralni odnosi dviju zemalja ocijenjeni su odličnim te je pozdravljena odluka hrvatske vlade za osnivanjem novog Ministarstva poduzetništva i obrta kao i namjera za ponovnom uspostavom agencije koja će se baviti poticanjem izvoza i ulaganja.

Sugovornici su posebno istaknuli energetiku, turizam i poljoprivredu te suradnju u okviru Dunavske strategije kao područja od osobitog interesa za daljnje unaprjeđenje bilateralne suradnje, stoji u prioćenju.

Maras se sastao i s Shenom Zhifeiem, kineskim veleposlanikom u Hrvatskoj koji je istaknuo kako je kinesko gospodarstvo u zadnjih 30 godina postiglo velike rezultate u razvoju upravo zahvaljujući malom i srednjem poduzetništvu te kako upravo Kina ima velike potencijale za ulaganja u inozemstvu.

Hrvatski ministar izrazio je zadovoljstvo postignutom razinom bilateralnih odnosa koji nude izniman potencijal daljnjeg unaprjeđenja i istaknuo kako je cilj vlade poboljšanje ulagačke klime te stvaranje još boljih preduvjeta za poslovanje poduzetnika, navodi se u priopćenju ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙