FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu 14. siječnja

ZAGREB, 13. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 14. siječnja.

ZAGREB - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pridružit će se velikoj HNS-ovoj akciji animiranja građana RH za izlazak na referendum 22. siječnja i glasovanje ZA Hrvatsku u Europskoj uniji. Akcija će se održati u Gajevoj ulici (kod Ghetaldusa), a dolazak ministrice očekuje se u 12.30 sati.

TAJVAN - Predsjednički izbori na kojima će građani Tajvana birati između predsjednika Ma Ying-jeoua, arhitekta spektakularnog poboljšanja odnosa s Kinom, te pravnice Tsai Ing-wen, protivnice prevelike gospodarske ovisnosti otočja o matici zemlji i njezina bi pobjeda mogla Taipei opet udaljiti od Pekinga, a posredno uznemiriti Sjedinjene Države. Ankete blagu prednost predviđaju predsjedniku koji se natječe za drugi i zadnji ustavom moguć mandat. Vladajućoj Nacionalističkoj stranci predviđaju tanku većinu u parlamentu od 113 zastupnika gdje sada ima 70-postotonu većinu.

RIJAD - Kineski premijer Wen Jiabao kreće na turneju po Perzijskom zaljevu tijekom koje će posjetiti Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirat i Katar (do 19. siječnja).

KIEL, Njemačka - Njemačka kancelarka Angela Merkel održat će tiskovnu konferenciju na kraju dvodnevnog sastanka svoje stranke, Kršćansko-demokratske unije (CDU).

BEJRUT - Turski ministar vanjskih poslova posjetit će Libanon gdje će se sastati s najvišim libanonskim dužnosnicima s kojima će razgovarati o stanju u Siriji te s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom koji također boravi u posjetu Libanonu.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙