FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obiteljska stranka protiv ulaska u EU

ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Obiteljska stranka (OS) poručila je hrvatskim građanima da na referendumu glasaju protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju jer, kako navode u priopćenju, glas protiv znači zadržavanje hrvatske sudbine u hrvatskim rukama i "ne strahu i manipulacijama".

Obiteljska stranka drži da se u Hrvatskoj vodi vidljiva, agresivna i nemoralna kampanja propagatora za ulazak u EU, dok kampanju protiv pristupanja ocjenjuje slabo vidljivom. Navode da su sredstva za kampanju osigurana iz hrvatskog i EU proračuna te da u njoj sudjeluju sve državne institucije i najutjecajniji mediji.

Zanimljivim vidi što i mediji vjerskih zajednica navijaju za ulazak u Uniju, iako su, ustvrdili su, mnogi istaknuti intelektualci vjerskih zajednica, prvenstveno Katoličke crkve, uputili poruke protiv. Sve ovo ukazuje da u vezi s tim pitanjem vlada opća anarhija, zaključuje, uz ostalo, OS.

Stanka odbacuje argumentaciju zagovaratelja ulaska u EU da u slučaju nepristupanja Uniji klizimo u nekakvu novu Jugoslaviju i da ćemo ostati na Balkanu. Drže da se time prikriveno poručuje da Hrvati ne znaju, ne smiju ili ne žele upravljati vlastitom sudbinom, naglasivši da smo takve poruke čuli od bivše i sadašnje vlade, ali i od medija iz Katoličke crkve.

Razlog protiv ulaska u EU vide i u brzom objavljivanju dokumenata o ispregovaranim poglavljima. Objava tih dokumenata daje mogućnost da zaokruživanjem protiv na predstojećem referendum dobijemo nužno potrebno vrijeme za sveobuhvatnu javnu raspravu, ocjenjuje, uz ostalo, Obiteljska stranka u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Mate Knezović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙