FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 12. siječnja

ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 12. siječnja.

ZAGREB - Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren i danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber, čija zemlja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom, održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti prioritete danskog predsjedanja. Danska je preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Europskom unijom 1. siječnja (12 sati, EU Informacijski centar, Trg žrtava fašizma 6).

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine odlučivat će o potvrđivanju imenovanja Vjekoslava Bevande za predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Bevandu je imenovalo Predsjedništvo BiH na prijedlog HDZ BiH i na temelju dogovora šest najvećih parlamentarnih stranaka o uspostavi vladajuće koalicije postignutog 28. prosinca prošle godine. Šest stranaka ima osiguranu većinu od 31 zastupnika u Zastupničkom domu koji ima 42 zastupnička mjesta. BiH na novu vladu čeka još od izbora provedenih u listopadu 2010. godine od kada državu vodi Vijeće ministara u tehničkom mandatu.

KOPENHAGEN - Danska premijerka Helle Thorning-Schmidt i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso održat će konferenciju za novinare u povodu početka danskog predsjedanja EU-om.

HAVANA - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad sastat će se s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙