FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama s jordanskim kraljem o mirovnom procesu

WASHINGTON, 10. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama primit će 17. siječnja u Washingtonu jordanskog kralja Abdulaha s kojim će napose razgovarati o pokušajima obnove izraelsko-palestinskog mirovnog procesa, izvijestila je u utorak Bijela kuća.

U razgovoru čelnika dviju savezničkih država u Ovalnom uredu "predsjednik će se dotaknuti niza bilateralnih i regionalnih pitanja s područja gospodarstva i sigurnosti, pa i u vezi s naporima kralja Abdulaha da ostvari napredak u izraelsko-palestinskim mirovnim pregovorima", dodao je glasnogovornik predsjedničkog ureda Jay Carney.

Jordan je u siječnju bio domaćin dvaju susreta Izraelaca i Palestinaca, prvih nakon rujna 2010. Obnova bliskoistočnog mirovnog procesa, jedna od glavnih zadaća Obamina mandata, sve dosad je bila neuspješna.

Carney je u priopćenju istaknuo i da će posjet hašemitskog monarha za Obamu biti prigoda da pruži "potporu reformama u Jordanu kojima je cilj dobiti transparentniju vladu i ispuniti očekivanja Jordanaca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙