FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapska liga: Damask je odgovoran za sigurnost promatrača

KAIRO, 10. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Predsjednik Arapske lige Nabil al-Arabi osudio je u utorak napade na promatrače te organizacije u Siriji, dodavši da režim u Damasku drži odgovornim za njihovu sigurnost.

"Arapska liga osuđuje nedogovorne čine i napade na promatrače", rekao je u priopćenju, napomenuvši da "sirijsku vladu u cijelosti drži odgovornom za zaštitu" promatračkog izaslanstva.

"Više članova promatračkog izaslanstva je ozlijeđeno a dio njihove opreme teško je oštećen", po priopćenju glavnog tajnika te panarapske organizacije sa sjedištem u Kairu.

Napadi "prorežimskih snaga" dogodili su se u Latakiji, na sredozemnoj obali, i u Deir Ezoru, na istoku zemlje, po priopćenju.

Drugi napadi dogodili su se na "drugim mjestima" a za njih su odgovorni "pojedinci za koje se vjeruje da su članovi oporbe".

Kuvajtsko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da su dvojica kuvajtskih časnika u tom izaslanstvu lakše ozlijeđena u napadu "prosvjednika čiji identitet nije poznat".

Promatrači iz Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Maroka i Alžira napadnuti su na putu prema gradu Latakiji, po kuvajtskom ministarstvu.

Arapska promatračka misija s oko 160 članova, bila je na meti mnogih kritika zbog navodne nedjelotvornosti i nesnalaženja.

Sirijski predsjednik se u utorak pak ponovo branio od optužaba da je izdao naredbu za pucanje po prosvjednicima, optuživši stranke izvana da "žele destabilizirati" zemlju koju već deset mjeseci potresa narodna pobuna u čijem je gušenju, po podacima UN-a, život izgubilo više tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙