FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić na susretu europskih nadbiskupa u Rimu

ZAGREB, 10. siječnja 2012. (Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić sudjelovao je jučer u Rimu na susretu nadbiskupa europskih biskupija u čijim će se gradovima ostvarivati Misije u gradovima (Missio metropolis), priopćio je danas Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ured podsjeća kako je to inicijativa Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije čiji je član i kardinal Bozanić te dodaje kako će se taj pastoralni plan ostvarivati u dvanaest europskih gradova, među kojima je i Zagreb.

Osim Zagreba inicijativom su obuhvaćeni Barcelona, Beč, Budimpešta, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Lisabon, Liverpool, Pariz, Torino i Varšava.

Ured podsjeća kako je sastanak održan pri Papinskom vijeću za promicanje nove evangelizacije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća nadbiskupa mons. Rine Fisichelle. "Sudionici sastanka predstavili su pastoralni program za inicijativu Misije u gradovima u svojim nadbiskupijama," navodi se i dodaje kako su usuglasili zajedničke točke koje će započeti u korizmi 2012. godine.

Tiskovni ured napominje kako će središnje mjesto održavanja Misija u gradovima biti katedrale te da će se pojedine inicijative održavati i u drugim djelovima tih nadbiskupija.

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije u tu svrhu izdalo je i predstavilo knjižicu pod nazivom „Missio metropolis – 2012“, u kojoj se nalazi Evanđelje po Marku na svim jezicima u čijim gradovima će se održavati ova inicijativa, navodi se i dodaje kako je Evanđelje po Marku tiskano na engleskom, francuskom, hrvatskom, katalonskom, mađarskom, njemačkom, poljskom, portugalskom i talijanskom jeziku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙