FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Šestero mrtvih u sukobima, među njima troje djece

BAGDAD, 10. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Šest osoba, među kojima troje djece i brigadir iračke vojske, poginulo je u utorak u više eksplozija sjeverno od Bagdada, izvijestili su sigurnosni i medicinski izvori.

U Jatrebu, selu u pokrajini Salahedinu, oko 70 km sjeverno od Bagdada, tri dječaka u dobi od 8 do 11 godina poginula su u eksploziji bombe ukopane uz cestu, dok su se vraćali iz škole, priopćili su policija i medicinski izvor u bolnici u Baladu, najbližem gradu.

U Aš-Šarkatu, 290 km sjeverno od Bagdada, dvoje djelatnika državnog ureda za poljodjelstvo poginula su u eksploziji magnetske bombe pričvršćene za njihov automobil dok su išli na posao, rekli su policija i sigurnosni izvor.

U Sadiji, u pokrajini Dijali, brigadir Hasan Ali je poginuo a trojica njegovih osobnih čuvara su ranjena rano ujutro kada je eksplodirala bomba pri prolasku njihova konvoja, po operativnom zapovjednom središtu u Bakubi, prijestolnici te pokrajine. Hasan Ali zapovijedao je 4. brigadom iračke vojske raspoređenom u Sadiji. Gradonačelnik grada Ahmed al-Zarkuši potvrdio je napad.

To se nasilje događa dan nakon niza napada diljem zemlje u kojima je poginulo najmanje 17 ljudi, među kojima veći broj šijitskih hodočasnika. Događa se i u prilikama političke krize koja dodatno potiče međuvjerske napetosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙