FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asad najavio obraćanje, oporba kritizira Arapsku ligu

DAMASK, 9. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Sirijska oporba je u ponedjeljak kritizirala izvješće arapskih promatrača o njihovoj misiji u Siriji ocijenivši ga "korakom unatrag u naporima Arapske lige" nakon desetomjesečnog prolijevanja krvi, a "domaćim temama" bit će posvećen i govor koji predsjednik Bašar al-Asad treba održati u utorak, izvijestila je službena agencija Sana.

Dok nasilje u zemlji ne jenja, a pritisak izvana se pojačava, predsjednik Bašar al-Asad održat će u utorak nešto prije podneva svoj govor koji će posvetiti "domaćim temama" i događajima u regiji, dodaje Sana.

Glavna oporbena skupina, Sirijsko nacionalno vijeće (SNC), reklo je da je "izvješće o radu promatrača korak unatrag u naporima Lige i ne odražava stanje koje su promatrači zatekli na terenu", dan pošto je u Kairu arapsko ministarsko povjerenstvo za Siriju proučilo njihovo izvješće.

SNC je pozvao da se to pitanje postavi u UN-ovu Vijeću sigurnosti i da se "uspostave zone sigurnosti i zabrane leta" radi zaštite civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙