FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elton John napisat će osobnu priču o AIDS-u

LONDON, 9. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Elton John napisat će priču o svojem životu tijekom epidemije AIDS-a, te o prijateljstvu s pjevačem grupe Queen Freddiejem Mercuryjem koji je umro 1991. u dobi od 45 godina, priopćila je u ponedjeljak nakladnička kuća Hodder & Stoughton.

Elton John ustanovio je prije 20 godina zakladu Eltona Johna za AIDS, sa željom da se skuplja novac za borbu protiv te bolesti. Prihod od knjige "LOVE IS THE CURE: Ending the Global AIDS Epidemic" otići će u tu zakladu.

Izdavač Hodder & Stoughton najavljuje "vrlo osobnu priču o... Eltonovu životu tijekom epidemije AIDS-a, kao i njegovoj patnji, dok je gledao kako mu prijatelj za prijateljem bespotrebno odlazi".

Među osobama koje Elton John opisuje spominju se Mercury i Ryan White, američki dječak koji je postao "simbol" HIV/AIDS-a jer su mu zbog bolesti zabranili pohađanje škole.

Po tadašnjim vijestima, Elton John se nalazio uz Whitea, kad je on 1990. u dobi od 18 godina umro u jednoj američkoj bolnici.

Procjenjuje se da je u 2010. virusom HIV-a diljem svijeta bilo zaraženo 34 miljuna ljudi, što je 17 posto više nego 2001. kad je zaraženo bilo oko 28,6 milijuna ljudi.

Po priopćenju Hoddera, od HIV/AIDS-a umrlo je šezdeset milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙