FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Mohariću najavljeno za 7. veljače

ČAKOVEC, 5. siječnja 2012. (Hina) - Na Općinskome sudu u Čakovcu najavljeno je za 7. veljače suđenje Mariju Mohariću, saborskome zastupniku SDP-a i načelniku općine Goričana kojega Općinsko državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti i za nesavjestan rad u službi.

Sumnjiči se da je kao načelnik općine Goričana ispod tržišne cijene i bez procjene prodao dva općinska stana i time oštetio općinu za 200 tisuća kuna te da je bez odluke Općinskoga vijeća zaposlenicima u općinskoj upravi podijelio novčane stimulacije.

Moharić kaže kako nije kriv, a to će se, ističe, i dokazati. Po njegovim riječima, to je podvala bivše općinske HDZ-ove vlasti koja je te stanove kupila 1997. godine po 200 tisuća kuna većoj cijeni, to jest, tvrdi, metar četvorni je stajao više od metra četvornog stana u središtu Zagreba, a on ih je 2007. prodao po tržišnoj cijeni.

Za stimulacije Moharić kaže da ih je isplaćivao, ali to je bilo u sklopu njegovih ovlasti. Petero zaposlenika dobivalo je posljednje tri godine stimulaciju ovisno o tome koliko su radili, a za tu je svrhu iz općinskoga proračuna isplaćeno 10 tisuća kuna.

Kaznene prijave, kaže, podnijelo je protiv njega više bivših, ali i sadašnjih općinskih vijećnika.

O optužbama protiv njega Moharić je znao i prije nego što je postao kandidat na parlamentarnim izborima, a o svemu je, tvrdi, obavijestio predsjednika županijskoga SDP-a Ivana Perhoča i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Poručio je kako neće dati ostavku na dužnost načelnika.

Mario Moharić je načelnik općine u trećemu mandatu (2001., 2005. i 2009.), a na posljednjim neposrednim lokalnim izborima pobijedio je HDZ-ova kandidata Lea Begovića. U Sabor je ušao kao osmi na listi Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙