FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijave na natječaj IPA-e za konkurentnost regija do 20. veljače

ZAGREB, 3. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatski mali i srednji poduzetnici mogu do 20. veljače prijaviti svoje projekte za sufinanciranje iz komponente predpristupnog programa EU-a IPA namijenjene povećanju regionalne konkurentnosti, rečeno je na današnjoj informativnoj radionici o natječaju za bespovratna sredstva je IPA-Komponenta IIIC - Regionalna konkurentnost.

Poduzetnicima su putem tog natječaja na raspolaganju tri milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora iznosi od 50.000 do 200.000 eura, istaknuto je na radionici održanoj u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

IPA-Komponenta IIIC program je kojim EU potiče ravnomjerni razvoj regija u državama članicama.

U Hrvatskoj je natječaj za dodjelu sredstava iz tog programa otvoren 19. prosinca prošle godine.

Iz sredstava EU-a financira se 85 posto vrijednosti projekta, a prijavitelji sudjeluju s 15 posto.

Financiraju se investicije u tehnologije, nove proizvode metode, zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost te u certificiranje proizvoda, usklađivanje s ekološkim standardima i povećanje konkurentnosti.

Sektori za sufinanciranje su prerađivačka industrija, vodoopskrba, informacije i komunikacije.

Zainteresirani poduzetnici trebaju do 20. veljače predati sažetke projekata i procjenu proračuna. Ova faza natječaja je eliminacijska, što znači da se najbolji projektni sažeci odabiru, a prijavitelji se pozivaju na dostavljanje potpune dokumentacije.

Sve informacije poduzetnici mogu dobiti u Ministarstvu gospodarstva, Hrvatskoj gospodarskoj komori i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje. Očekuje se da bi rezultati natječaja mogli biti objavljeni krajem godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙