FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U utorak sastanak izraelskih i palestinskih pregovarača

RAMALLAH , 1. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Izraelski i palestinski pregovarači sastat će se u utorak u Jordanu, prvi put javno od rujna 2010., gdje će raspravljati o mirovnome procesu, izvijestili su u nedjelju palestinski dužnosnici.

U Jordanu će se sastati palestinski izaslanik Saeb Erekat i izraelski Yitzhak Molcho, rekao je jedan od najviših dužnosnika krovne Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Vasl Abu Josef.

"Obje će strane iznijeti vlastita stajališta o sigurnosti i granicama. Nije riječ o nastavku pregovora", rekao je za Reuters Josef, dodavši kako će pregovorima prisustvovati i predstavnici mirovnog Kvarteta - SAD-a, EU-a, Rusije i EU-a.

Izraelci još nisu potvrdili informaciju o održavanju sastanka, no glasnogovornik premijera Benjamina Netanyahua rekao je kako je vlada spremna na mirovne pregovore "bez preduvjeta, u bilo koje doba i na bilo kojem mjestu".

Pregovori su prekinuti krajem 2010. nakon što su Izraelci odbili obnoviti djelomično zamrzavanje naseljavanja okupirane Zapadne Obale, kako su tražili Palestinci, koji ondje, potom na području istočnog Jeruzalema te u Pojasu Gaze žele početi graditi svoju novu državu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙