FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. prosinca 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Bivši zastupnik u slovenskom parlamentu poručio je "onima koji su mu pokvarili ovu godinu" da im želi "sve najgore u 2012.", u svojoj bizarnoj čestitci na Facebooku, koju je u svom online izdanju objavio i poslovni dnevnik "Finance". "Ma neka već dođe ta 2012. godina, gora od ove sigurno neće biti, zato se već unaprijed možemo veseliti. A, svima vama koji ste mi ovu godinu na bilo koji način pokvarili - neka vam bude nesretna, jednostavno: F..k You", napisao je u poruci na Facebooku Miran Gyorek, očito slabog raspoloženja dok ju je sastavljao. Gyorek, 58-godišnji profesor njemačkog i engleskog jezika iz Lendave, postao je prije tri godine zastupnik u parlamentu, izabran na listi ultranacionalističke Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča. Ta je stranka, po prvi put od svoga osnutka prije 20 godina, na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim 4. prosinca ostala bez ijednog mandata, jer nije prešla izborni prag od 4 posto glasova.

PEKING - Kina će 2012. godine u tibetanskoj pokrajini Nagqu početi graditi najvišu zračnu luku na svijetu, objavili su državni mediji, a bit će na stotinu metara većoj nadmorskoj visini od dosadašnjega svjetskog rekordera - zračne luke koja je također na Tibetu. Zračna luka Nagqu bit će na 4436 metara nadmorske visine, što je nešto više od one u gradu Qamdou, na Tibetu, koja je na 4334 metara, javila je Xinhua. Procjenjuje se da će gradnja zračne luke stajati oko 280 milijuna američkih dolara, a trebala bi se otvoriti za tri godine. U Tibetu ima pet zračnih luka od kojih su neke otvorene samo nekoliko mjeseci na godinu zbog ekstremnih vremenskih uvjeta.

DUBLIN - Irska pjevačica Sinead O'Conor (46) putem svojeg bloga izvijestila je obožavatelje da je njezin brak s 38-godišnjim Barryjem Herridgeom, sklopljen 8. prosinca trajao 16 dana. Riječ je o četvrtom braku pjevačice, a na blogu je napisala kako je za razvod odgovoran Barry. Sinead se za Barryja udala 8. prosinca u Las Vegasu. Brak je trajao do 24. prosinca, a par je zajedno živio samo sedam dana, priznala je Sinead na blogu, objasnivši fanovima kako su određene osobe vršile vrlo snažan pritisak na njezina supruga, nastojeći ga razdvojiti od nje. Pjevačica je velik uspjeh postigla pjesmom iz 1990. "Nothing Compares 2 U".

PARIZ - Francuski ministar zdravstva Xavier Bertrand, pošto je u petak preporučio preventivno vađenje silikonskih umetaka iz prsa proizvođača PIP-a čak i ako nema znakova njihova oštećenja, u utorak je pokušao umiriti javnost porukama da nema nijednog razloga za njihovo hitno uklanjanje. Gotovo 30.000 žena u Francuskoj u prsima nosi umetke proizvođača "Poly Implant Prothese" (PIP) u kojima je jeftiniji industrijski silikon široke primjene, a koji su neuobičajeno često pucali. PIP je zatvoren, a za njegovim osnivačem raspisana je međunarodna tjeralica. U svijetu je prodano oko 300 tisuća implantata te tvrtke. Francuska je preporučila njihovo uklanjanje, a neke druge zemlje, proput Britanije ili Brazila, uputile su žene da najprije posjete liječnika radi kontrole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙