FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemenski čelnik traži primirje nakon ubojstva 9 prosvjednika

SANA, 25. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Obnašatelj dužnosti jemenskog čelnika u nedjelju je zatražio od neprijatelja i pristaša predsjednika Alija Abdulaha Saleha da sklope primirje nakon što su Salehove snage ubile devetero ljudi koji su tražili suđenje Salehu zbog ubijanja prosvjednika u gotovo godinu dana prosvjeda protiv njega.

Vojnici za koje su svjedoci rekli da su iz postrojbi odanih Salehu pucali su na desetke tisuća prosvjednika koji su u subotu prilazili Salehovom kompleksu u prijestolnici nakon jednodnevnog marša iz grada Taiza. Prosvjednici su uzvikivali "Nema imuniteta", reagirajući na obećanje dano Salehu da će biti pošteđene sudskog progona ukolilko preda valst svom zamjeniku, Abbd-Rabuu Mansuru Hadiju, i dopusti da vlada koja uključuje oporbene čelnike vodi zemlju do izbora u veljači na kojima se očekuje okončanje Salehove vlasti nakon 33 godine.

Jemenska državna agencija je u nedjelju prenijela Hadijevu zjavi sa sastanka s veleposlanikom SAD-a Geraldom Feiersteinom da se sve strane moraju obvezati "na primirje i njegova pravila kako bi se spriječila esklalacija", koja bi ugrozila dogovor o tranziciji vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙