FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EVN Croatia Plinu dozvola za distribuciju plina u Zadru

ZAGREB, 21. prosinca 2011. (Hina) - Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) dala je tvrtki EVN Croatia Plin dozvolu za distribuciju plina u Zadru, priopćeno je iz te tvrtke.

U priopćenju se podsjeća da je krajem listopada završena prva faza izgradnje plinske mreže u Zadru koja se sastoji od visokotlačnog i srednjetlačnog plinovoda i mjerno-regulacijske stanice. Nakon dobivanja dozvole slijedi punjenje plinskih cijevi i prikapčanje prvih potrošača na plinsku mrežu što se očekuje početkom sljedeće godine, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je EVN Croatia Plin nedavno započeo s radovima u Biogradu, a očekuje se i skori početak radova u Benkovcu, dok je za Splitsko-dalmatinsku županiji u tijeku izbor projektanata i izrada idejnog rješenja te bi radovi mogli započeti najkasnije na jesen.

U Šibensko-kninskoj županiji u tijeku je istraživanje tržišnog potencijala, pri kraju je faza izrade konačnog idejnog rješenja te slijedi podnošenje zahtjeva za izdavanje potrebnih dozvola. Radovi u obje županije odvijat će se paralelno s izgradnjom magistralnog plinskog cjevovoda kojeg radi Plinacro.

Prema podacima iz priopćenja, EVN Croatia Plin izgradit će ukupno 1.450 km plinske mreže, a ukupna vrijednost investicije iznosi 750 milijuna kuna, od čega je dosad uloženo 60 milijuna kuna.

EVN Croatia Plin je tvrtka kćer austrijske tvrtke EVN AG, koja od 2009. godine djeluje u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tvrtka djeluje u 20 europskih zemalja, opskrbljuje energijom preko 3,6 milijuna korisnika te ima 50 godina iskustva u projektima opskrbe plinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙