FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marković i dalje na čelu HNS-a

ZAGREB, 21. prosinca 2011. (Hina) - Na današnjoj redovitoj skupštini Hrvatskoga nogometnog saveza nije bilo glasovanja o povjerenju predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću, jer te točke nije bilo na dnevnom redu. Također, sjednicu Skupštine je prije njena završetka napustio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš i još neki protivnici sadašnjeg vodstva HNS-a.

Na skupštini je sudjelovao 51 od 52 zastupnika, a Vlatko Marković je na početku sjednice istaknuo: "Hvala svima koji ste došli na Skupštinu, time ste pokazali tko ste i što ste, a druge neka je stid. Ova se skupština održava u dvojakom ozračju, sretni smo zbog plasmana na EP 2012. i osma smo reprezentacija svijeta, a s druge strane imamo uhićenje dvojice članova naše organizacije što je uznemirilo javnost, te recesiju koja ugrožava rad klubova".

Prije desetak dana zbog primanje mita i zlouporabe položaja i ovlasti uhićeni su dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudac Željko Širić, te predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović. Širić i Djedović uhićeni su nakon što su od prikrivenog USKOK-ova suradnika, a riječ je o predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu, uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige.

Predstavnik NS Zadarske županije Reno Sinovčić zatražio je da se dnevni red dopuni prijedlogom za ukidanje dvogodišnje suspenzije 27-orici nogometnih djelatnika koji su podržavali Igora Štimca u borbi za predsjedničko mjesto HNS-a, i u tome ga je podržao predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš. No, taj je prijedlog odbačen većinom glasova.

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš istaknuo je da se napokon mora raspraviti o kriminalu u sportu. "Potpredsjednik saveza je u zatvoru, a sudačka komisija je raspuštena zbog primanja mita, a mi govorimo o bojanju kuće koja je bez temelja", rekao je Maleš.

Skupštini se obratio i predstavnik NS splitsko-dalmatinske županije Nikola Tokić, koji je pozvao predsjednika Vlatka Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića da odstupe. Nakon toga pozvao je sve istomišljenike da napuste sjednicu Skupštine, što su učinili Maleš, Sinovčić i još neki protivnici sadašnjeg vodstva HNS-a.

To je potaknulo izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, kojeg se smatra najmoćnijim čovjekom u hrvatskom nogometu, da održi govor u kojem je one koji su napustili sjednicu nazvao "luzerima", te da samo razmišljaju o novcu HNS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙