FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruža Tomašić pozvala Bauka da pomogne "Jadrankamenu"

SPLIT, 19. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednica HSP-a "Dr. Ante Starčević" Ruža Tomašić na današnjoj je konferenciji za novinare u Splitu, kojoj su nazočili i sindikalni predstavnici „Jadrankamena“, pozvala Arsena Bauka (SDP) da se zauzme za prevladavanje teškoća u toj tvrtki iz Pučišća na Braču u kojoj radnici štrajkaju tjedan dana.

„Pozivam i prozivam Arsena Bauka kao saborskog zastupnika ili možebitna ministra, ali i kao Bračanina da učini nešto kako bi se sačuvao 'Jadrankamen'“, rekla je Tomašić.

Štrajkaši traže opoziv predsjednika uprave te tvrtke Vedrana Vilovića i poništenje njegove odluke o otkazu za 28 zaposlenika.

Predstavnik Nezavisnog sindikata „Jadrankamena“ Vedran Vrandečić najavio je kako će sutra na dva sata biti prekinut štrajk kao znak dobre volje jer će štrajkaški odbor sutra u Zagrebu pregovarati s nadzornim odborom o prevladavanju krize u tom poduzeću.

„Stanje u 'Jadrankamenu' je alarmantno i izmiče nadzoru. Na sutrašnjem sastanku s članovima nadzornog odbora predložit ćemo da se umjesto sadašnjeg predsjednika uprave Vilovića na tu džnost imenuje ekonomist Dragan Vidović koji je zaposlenik tvrtke“, kazao je Vrandečić.

Ruža Tomašić je najavila da će se u Hrvatskom saboru zauzimati za poboljšanje stanja u brodogradnji, ribarstvu te za uspostavu ZERP-a (zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa), a tražit će i povlačenje zakona o ovrhama jer je, po njezinim riječima, nepovoljan za hrvatske obitelji slabijeg socijalnog statusa.

Na upit kako komentira izjavu počasnog predsjednika HSP-a Ante Đapića u jednoj tiskovini, u kojoj je nju optužio za raskol među pravašima, Tomašić je, odbacivši te primjedbe, rekla kako su „birači prepoznali tko je govorio istinu“. "Nije pravaštvo svedeno na sadašnju mjeru zato što su to birači htjeli, nego su se pravaški akteri tako ponašali te ih je narod kaznio", ustvrdila je Tomašić.

Dodala je kako je spremna na suradnju pravaških struja, ali ne po svaku cjenu jer se „u pravaštvo svašta uvuklo i treba ga pročistiti da bi doživjelo katarzu“.

Tomašić nije isključila mogućnost koaliranja svoje stranke ni s HDZ-om, ali, kako je rakla, „i HDZ se treba pročistiti i profilirati da bi isplivali novi ljudi kojima je stalo do hrvatskog naroda, a ne do osobnog probitka i bogaćenja preko leđa hrvatskog naroda“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙