FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki ministar obrane u posjetu Tripoliju

TRIPOLI, 17. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Leon Panetta, prvi američki ministar obrane koji posjećuje Libiju, doputovao je u subotu u Tripoli kako bi pozdravio "hrabrost" Libijaca i izbliza procijenio potrebe nove vlade.

Tijekom višesatnog posjeta Panetta bi trebao razgovarati s libijskim ministrom obrane Usamom Džuilijem, zapovjednikom ustanka koji je srušio režim Moamera Gadafija, kao i s premijerom Abdelom Rahimom al-Kibom.

"Razlog mojeg puta u Libiju je prilika da izbliza pogledam stanje i odam počast Libijcima za ono što su učinili kako bi svrgnuli Gadafija", izjavio je američki dužnosnik u Ankari prije leta za Tripoli.

"Bit će izazova, teškoća, ali sam uvjeren da će zemlja poput Libije koja je uspjela učiniti što je učinila i pokazati takvu hrabrost, na kraju uspjeti uvesti demokraciju", dodao je on.

SAD je spreman "dati svaku pomoć koju Libijci zatraže" ali ne dolazi u obzir, po njemu, da Washington nametne svoje stavove.

"Zaslužili su pravo da odrede vlastitu budućnost", kazao je Panetta, drugi američki visoki dužnosnik koji posjećuje Libiju nakon državne tajnice Hillary Clinton 18. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙