FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor podupro Nalisa za ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb

ZAGREB, 14. prosinca 2011. (Hina) - Odbor za kulturu zagrebačke Gradske skupštine podupro je prijedlog Upravnog vijeća Koncertne direkcije Zagreb da se za ravnatelja te ustanove imenuje Josip Nalis.

Zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Koncertne direkcije Zagreb Jelena Vuković izvijestila je kako su se na natječaj za ravnatelja te kulturne ustanove u iduće četiri godine javili sadašnji ravnatelj Davor Žagar i njegov pomoćnik Josip Nalis. Napomenula je kako je Nalis za svoju kandidaturu dobio potporu i stručnog osoblja i članova Upravnog vijeća.

Predsjednik skupštinskog Odbora Zvonko Maković izrazio je nezadovoljstvo dopisom koji su tom odboru uputili pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i predsjednik Vijeća za glazbenu djelatnost Goran Končar s mišljenjem kako taj natječaj treba poništiti te na vrijeme od šest mjeseci do godinu dana za vršitelja dužnosti Koncertne direkcije Zagreb imenovati dosadašnjeg ravnatelja Žagara kako bi se nastavio kontinuitet započetih projekata do završetka sezone.

"Nedopustivo je da iz Ureda za obrazovanje, kulturu i šport unaprijed govore kako bi Žagar trebao biti ravnatelj", rekao je Maković istaknuvši da je Žagar u svom mandatu napravio 3,5 milijuna kuna gubitaka. Također, kazao je, u Žagarovu mandatu ukinuto je nekoliko glazbenih ciklusa, a značajno je smanjen i broj pretplatnika.

Nedopustivim i javnim skandalom ocijenio je i prijedlog da dođe do spajanja Koncertne direkcije Zagreb i Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski".

Da Žagar kao ravnatelj nije dao odgovarajuće rezultate složio se i Marin Knezović zatraživši što prije rješavanje problema te kulturne ustanove. "U godinu dana se nešto mora napraviti, smanjiti gubitak na bar dva milijuna kuna", kazao je.

Napominjući kako se ne radi o spajanju Koncertne direkcije i KD "Vatroslav Lisinski", zamjenik pročelnika zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić rekao je da si te dvije ustanove svojim programima danas međusobno konkuriraju. Navodeći kako u njima postoji "brigada producenata" jer ih i jedna i druga institucija imaju po pet, upozorio je na nedostatak novca.

"Novca više nema i s postojećim sredstvima moramo raditi odličan program", rekao je Lušetić.

Odbor za kulturu većinom glasova odbacio je prijedlog Upravnog vijeća Međunarodnog centra za usluge u kulturi da se ponovno njegovim ravnateljem imenuje Josip Florijan, a Gradskoj skupštini predložili su da se Florijan imenuje vršiteljem dužnosti toga Centra na godinu dana.

Većina članova Odbora izrazilo je nezadovoljstvo djelovanjem tog centra ocijenivši kako su se uložili preveliki novci za razinu aktivnosti koja se tamo ostvaruje.

Odbor je jednoglasno podupro prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu i film "Augusta Cesarca" da se za njegovu ravnateljicu izabere Maja Jurić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙