FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra presuda za prijevare sa zagrebačkim gradskim stanovima

ZAGREB, 12. prosinca 2011. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu sutra će se objaviti nepravomoćna presuda bivšoj zaposlenici zagrebačkog Gradskog poglavarstva Jagodi Blum i još petero suoptuženih da su za oko 26 milijuna kuna prevarili 50-ak građana, krivotvorivši kupoprodajne ugovore za gradske stanove.

Nepravomoćnu presudu Jagodi Blum (58), Ani Gradski (38), Kseniji Vadas (40), Milenku Milenkoviću (48), Marku Džaji (50) i Kreši Katiću (54) objavit će u 14 sati sudac Vladimir Pavleković.

Optužnicu protiv šestero okrivljenika USKOK je podigao u prosincu 2009., nakon istrage pokrenute po prijavi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je utvrdio da je netko krivotvorio njegov potpis na 200 kupoprodajnih ugovora za gradske stanove. Da su ti ugovori realizirani grad bi, kako pišu mediji, bio oštećen za 200 milijuna kuna.

Šestero optuženih tereti se da su se dulje vrijeme na području Zagreba lažno predstavljala te kupcima na temelju lažne dokumentacije od listopada 2005. do travnja 2009. prodavali atraktivne gradske stanove u središtu grada po cijeni od samo dvije tisuće kuna po četvornom metru. Za svoje su "usluge" od građana tražili još i dodatni mito u iznosu od 25.000 do 35.000 eura.

Optuženi su za udruživanje zbog počinjenja kaznenog djela te više kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava.

Tijekom suđenja svi optuženi su se branili da nisu krivi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙