FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moody's snizio rejting tri francuske banke

LONDON, 9. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Agencija Moody's snizila je rejting francuskih banaka Credit Agricole, BNP Paribas i Societe Generale, ukazujući na njihove poteškoće sa zaduživanjem.

Rejtinzi Credit Agricolea i BNP Paribasa sniženi su s 'Aa2' na 'Aa3' dok je rejting Societe Generalea snižen s 'Aa3' na 'A1'.

Najnoviji potez Moody'sa nadovezao se na rujansko sniženje rejtinga Credit Agricolea i Societe Generalea.

"Likvidnost i uvjeti financiranja značajno su se pogoršali“ za svaku od tih banaka, objavio je Moody's, dodajući kako će se taj problem vjerojatno pogoršati.

"Vjerojatnost da će se banka suočiti s dodatnim pritiscima pri financiranju porasla je paralelno pogoršanju europske dužničke krize", stoji u priopćenju agencije za svaku od tri navedene banke.

Također je dala negativnu prognozu za rejtinge sve tri banke, upozorivši da će nastaviti pratiti europska tržišta bankovnog zaduživanja i ukoliko se uvjeti pogoršaju, da će ponovno sniziti rejtinge.

Europska agencija za banke (EBA) snizila je u četvrtak ukupan iznos dodatnog kapitala koji moraju prikupiti francuske banke, na 7,3 milijarde eura, s 8,8 milijardi eura procijenjenih u listopadu. Za Societe Generale procijenila je da treba prikupiti 2,1 milijardu eura dodatnog kapitala, dok BNP Paribas mora prikupiti 1,5 milijardi. Razina kvalitetnog kapitala Credit Agricola ocijenjena je primjerenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙