FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanski predsjednik podvrgnut dodatnim pretragama

ISLAMABAD, 8. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari podvrgnut je dodatnim medicinskim pretragama u bolnici u Dubaiju, kamo je primljen u utorak nakon lakšeg srčanog udara, rekao je u četvrtak njegov glasnogovornik, istaknuvši da se "dobro osjeća" i ponovo odbacivši mogućnost ostavke.

Zardarijeva (56) hospitalizacije potaknula je priče o ostavci veoma nepopularnog predsjednika koji je usto osumnjičen za korupciju, a nedavno je u zemlji optužen i da je tražio potporu Sjedinjenih Država protiv pakistanske vojske.

"Predsjednik Zardari se dobro osjeća, njegovo je stanje stabilno. Podvrgava se medicinskim pretragama čiji su nalazi dosad normalni", rekao je glasnogovornik Farhatullah Babar. Zardari je telefonski razgovarao s više političkih dužnosnika, a u srijedu je u bolnici primio posjet premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodao je.

Noćas su Zardarijevi liječnici izvijestili da je njegovo stanje stabilno i da su nalazi pretraga u granicama uobičajenih vrijednosti, napomenuo je Babar. Potonji nije rekao kada bi se predsjednik mogao vratiti u Pakistan koji je napustio u utorak radi pregleda u Dubaiju.

Informacije o njegovoj ostavci objavljene u pakistanskim i zapadnim medijima su "laž i izmišljotina", istaknuo je Babar, kazavši kako je riječ o "nagađanjima". Informaciju o ostavci odbacila je i pakistanska vlada.

Washington, glavni financijaš Pakistana, priopćio je u srijedu kako nema "nikakva razloga vjerovati" da će Zardari odstupiti s vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙