FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku otvoreni 22. Krležini dani

OSIJEK, 5. prosinca 2011. (Hina) - Izložbom "Hrvatski kazališni plakati od 2009. do 2011." varaždinskog HNK-a, te izvedbom drame "Prolaznici" Damira Petričevića osječkog HNK-a večeras su Osijeku otvoreni 22. Krležini dani koji će trajati do 8. prosinca.

Na Krležinim danima, uz smotru hrvatskih drama, održat će se i znanstveni skup Naši i strani povjesničari hrvatske drame i kazališta, teatrolozi i kritičari. Organizatori Krležinih dana su osječki HNK-a, Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU-a i Filozofski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Trodnevni znanstveni skup počinje sutra na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a na njemu sudjeluju najznačajniji domaći i strani znanstvenici, teatrolozi i kazalištaraci koji će održati niz predavanja.

Na kazališnoj smotri, osim osječkog HNK-a, sudjeluju i Hrvatsko kazalište Pečuh, Atelje 212, Beograd i varaždinski HNK.

Na večerašnjem svečanom otvorenju intendant osječkog HNK Božidar Šnajder izrazio je zadovoljstvo „što je ta kulturna manifestacija prešla granice Hrvatske i svake godine uključuje sve veći broj kulturnih djelatnika iz susjednih država“.

Posebno mi je drago, rekao je intendant Šnajder „što ćemo imati priliku vidjeti beogradsku verziju „Gospode Glembajevi“ Miroslava Krleže, jer nam je čast da se djela hrvatskog kralja knjige izvode i u susjednoj državi“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙