FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 6. prosinca

ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 6. prosinca:

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo objavit će potpune službene rezultati izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2011. godine na konferenciji za medije (u 11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Šokčevića, Trg. Sv. Marka 6).

DUBROVNIK - Dubrovnik će obilježiti 20. obljetnicu napada JNA na povijesnu jezgru Grada i Dan Hrvatskih branitelja, a obilježavanju će nazočiti predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović. Središnja svečanost održat će se ispred crkve Sv. Vlaha, gdje će se postrojiti dubrovački branitelji iz 1991. godine, a nazočnima će se obratiti predsjednik Josipović (10,45 sati). Prije toga će predsjednik položiti vijenac na Spomen križ na braniteljskom groblju (9 sati, Boninovo), te (u 10,30 sati) nazočiti svečanom mimohodu dubrovačkih branitelja '91. Stradunom. Nakon središnje svečanosti predsjednik Republike će obići Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja u Palači Sponza (11,35 sati).

Dan 6. prosinca 1991. ostat će upamćen kao jedan od najgorih dana u dubrovačkoj povijesti. Toga su dana pripadnici srpsko-crnogorskih postrojba iz svih oružja napali Dubrovnik pri čemu je poginulo 19 branitelja i civila, a još 60 ljudi je teže ili lakše ranjeno. Na povijesnu jezgru palo je više tisuća granata, devet je dubrovačkih palača u potpunosti izgorjelo, a 461 zgrada pretrpjela je teško oštećenje.

ZAGREB - U povodu 20. obljetnice napada na Dubrovnik u Hrvatskom institutu za povijesti (18 sati, Opatička 10) Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku premijerno će prikazati dokumentarni film Miljenka Dujele "Zašto Dubrovnik?", dok će u KD Vatroslava Lisinskog Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a izvesti oratorij "Istina o Gradu slobode" Đele Jusića, koji će i ravnati izvedbom (20 sati). U Zagrebačkom kazalištu mladih bit će upriličeno scensko događanje "Rat-art - dvadeset godina poslije" kojim će se obilježiti 20. obljetnica smrti dubrovačkog fotografa Pave Urbana (20 sati, Teslina 7).

ZAGREB - Trinaesta Sjednica programskog vijeća HRT-a, na kojoj će se raspravljati o prijedlogu pisanog obrazloženja neprihvaćanja prijedloga Uprave HRT-a za imenovanje glavnog urednika Hrvatskog radija, razgovarati s kandidatima za glavnog urednika HR-a te utvrditi kandidat Vijeća za glavnog urednika Hrvatskoga radija. Raspravljat će se i o pokretanju postupka za prestanak mandata članice Programskog vijeća HRT-a Sanje Ivić na temelju njenog zahtjeva za razrješenje (12 sati, Dom HRT-a, Prisavlje 3, objekt B30, soba 107).

ZAGREB - Okrugli stol Zagrebačke pivovare na kojem će se predstaviti rezultati istraživanje o konzumiranju alkohola u Hrvatskoj provedenog u sklopu kampanje "Razmisli" - prve hravtske kampanje odgovornog konzumiranja alkohola (12 sati, Sindikalna dvorana Zagrebačke pivovare, Ilica 224)

ZAGREB - Završna konferencije projekta "Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma". Vrijednost projekta je 1.799.965 eura, a financira se iz programa razvoja ljudskih potencijala EU za Hrvatsku. Tijekom dvije godine projekt, koji je počeo 27. siječnja 2010. i završava 26. siječnja 2012., pružao je potporu procesu modernizacije strukovnog obrazovanja u RH i njegovom jačem usklađivanju s potrebama tržišta rada (10 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

ZAGREB - Nakon završetka jednodnevnog Prvog okruglog stola Hrvatske stručne skupine za Bolonjski proces, javnosti će biti predstavljeni njegovi zaključci. Teme okruglog stola se odnose na provedbu Bolonjskog procesa u Hrvatskoj, s naglaskom na opravdanost inicijativa prelaska na integrirane preddiplomske i diplomske studije (15 sati, Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙