FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: plakatom povrjeđeno pravo SDP-a

ZAGREB, 4. prosinca 2011. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) RH danas je priopćilo kako je zaprimilo dopis SDP-a, kojim se traži zabrana i uklanjanje plakata ispisanih ćiriličnim pismom i na kojima je "tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine", zaključujući kako plakat predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP.

Kako se navodi u priopćenju DIP-a, "Državno izborno povjerenstvo RH zaprimilo je dopis Socijaldemokratske partije Hrvatske kojim se traži 'zabrana i uklanjanje' plakata ispisanih na ćiriličnom pismu sa slijedećim sadržajem: 'Za miran i sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, SKH Stranka demokratskih promjena', na kojima je tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine".

"Prema navodima Socijaldemokratske partije Hrvatske, navedeni plakati postavljeni su u noći između 2. i 3. prosinca 2011. u većem broju gradova i općina", stoji u priopćenju DIP-a objavljenom na njegovim internetskim stranicama.

Također se ističe kako je Državno izborno povjerenstvo pregledalo dostavljenu fotografiju navedenog plakata i utvrdilo da on "predstavlja nedopušteno korištenje skraćenog naziva (SDP) Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, koja sudjeluje na izborima koji se održavaju 4. prosinca 2011., čime se birači dovode u zabludu neposredno prije samog glasovanja".

DIP je utvrdio i kako plakat predstavlja "nedopušteno povezivanje 'SKH' i njegovoga loga koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. također sa skraćenim nazivom stranke Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, dakle i sa ovom strankom koja sudjeluje na izborima 4. prosinca 2011.".

"Dakle, navedeno korištenje opisanoga plakata predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP u njezinom predstavljanju biračima na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca 2011., te ih je zbog navedenog razloga potrebno ukloniti", zaključuje u priopćenju DIP RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙