FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbacio prijedlog V. Prelčeca za izbor zastupnika u Sabor

ZAGREB, 1. prosinca 2011. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, odlučujući o prijedlogu predlagatelja Vjekoslava Prelčeca od 15. studenog 2011. godine za izbor zastupnice/zastupnika u Hrvatski sabor u IX. izbornoj jedinici, na sjednici održanoj 1. prosinca 2011. godine, donijelo je rješenje kojim se odbacuje prijedlog predlagatelja Vjekoslava Prelčeca od 15. studenog 2011. za izbor zastupnice/zastupnika u Hrvatski sabor u IX. izbornoj jedinici.

Državno izborno povjerenstvo RH zaprimilo je 25. studenog 2011. poštom prijedlog predlagatelja Vjekoslava Prelčeca od 15. studenog 2011. godine za izbor zastupnice/zastupnika u Hrvatski sabor u IX. izbornoj jedinici. Prijedlog je Državnom izbornom povjerenstvu dostavljen posredstvom Ministarstva uprave, budući da je prijedlog prvotno upućen Ministarstvu uprave.

Uvidom u prijedlog predlagatelja i omotnicu u kojoj je prijedlog dostavljen Ministarstvu uprave utvrđeno je da je prijedlog poslan preporučenom pošiljkom i da je pošiljka predana poštanskom uredu u Kninu 15. studenog 2011. godine.

Iz dopisa Ministarstva uprave od 30. studenog 2011. godine utvrđeno je da je prijedlog u tom ministarstvu zaprimljen 22. studenog 2011. godine, te da je isti dan upućen Državnom izbornom povjerenstvu kao nadležnom tijelu na daljnje postupanje.

U smislu članka 22. stavka 1. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor („Narodne novine“ broj 120/11 – pročišćeni tekst, dalje: Zakon o izborima), prijedlozi kandidacijskih lista trebali su prispjeti Državnom izbornom povjerenstvu u roku od 14 dana od dana raspisivanja izbora, dakle najkasnije do 14. studenog 2011. godine do 24,00 sata.

Kako je prijedlog predlagatelja Vjekoslava Prelčeca u Državnom izbornom povjerenstvu zaprimljen 25. studenog 2011. godine, dakle po proteku roka iz članka 22. stavka 1. Zakona o izborima, odlučeno kao u izreci ovog rješenja.

Protiv ovog rješenja podnositelj prijedloga ima pravo žalbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Žalba se podnosi Ustavnom sudu Republike Hrvatske u roku 48 sati, računajući od dana dostave pobijanog rješenja, putem Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Zagreb, Visoka 15.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙