FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 1. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 1. prosinca

OPATIJA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na otvaranju XXIV. redovnog savjetovanja Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu "Zatvorena i još uvijek otvorena poglavlja reforme hrvatskog kaznenog zakonodavstva" (15 sati, Milenij Grand Hotel 4 opatijska cvijeta). Predviđeno je pozdravno obraćanje predsjednika Josipovića.

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10,30 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

RIJEKA - Završni skup i obraćanje čelnika koalicijskog saveza "Bez kompromisa", koji čine Akcija mladih, Lista za Rijeku i Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno. Na skupu će biti objavljeni rezultati akcije "Moj glas vrijedi" (12 sati, Trg 111. brigade).

ZAGREB - Neovisna lista Milana Bandića održat će završni predizborni skup na kojemu će biti predstavljeni nositelji lista i kandidata (od 18 sati, Trg bana Josipa Jelačića). Dolazak nositelja lista i kandidata očekuje se u 19 sati.

ZAGREB - Neovisna lista Damira Gašparovića održat će konferenciju za novinare na temu "Za Hrvatsku rada i radnika". O problemima hrvatskih radnika i rješenja koje Damir Gašparović i njegova lista nude govorit će nositelj liste Damir Gašparović, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin i kandidat Stojan Atanasov (10,30 sati, prostorije Izbornog stožera NL Damira Gašparovića, Florijana Andrašeca 18).

PULA - Istarski demokratski sabor (IDS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti kandidati te stranke na listi za 8. izbornu jedinicu Ivan Jakovčić, Damir Kajin, Giovanni Sponza i Valter Boljunčić (10 sati, prostorije IDS-a, Splitska 3).

OSIJEK - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) održat će završni predizborni skup. Nazočnima će se obratiti saborski zastupnici Dinko Burić, Ivan Drmić i Zoran Vinković, zamjenik predsjednika stranke Krešimir Bubalo, te predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. (19 sati, ŠD Zrinjevac, Adama Reisnera 46a).

BJELOVAR - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) održat će središnji skup za II. izbornu jedinicu. Na skupu će govoriti predsjednik stranke Darinko Kosor, ujedno nositelj i prvi na listi HSLS-a u II. izbornoj jedinici, te predsjednik bjelovarskog HSLS-a i drugi na listi Dario Hrebak i ostali kandidati s liste. (19 sati, sportska dvorana Srednjoškolskog centra, Poljana dr. Franje Tuđmana).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska predstavit će Indeks percepcije korupcije za 2011. Riječ je o najstarijem alatu za mjerenje korupcije u svijetu koji ta organizacija objavljuje od 1995. Indeks se sastavlja na temelju istraživanja koja su provele strane nezavisne ustanove, a ocjene se kreću od 0 (potpuna korupcija) do 10 (bez korupcije). Hrvatska je prošle godine ocijenjena ocjenom 4,1. (9,30 sati, dvorana Zelene Akcije, Frankopanska 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare s temom "Rad i najnoviji rezultati rada Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelima od cerebralnovaskularnih bolesti", zahvaljujući kojoj je prije dvije godine otvoren i u cijelosti opremljen Centar za prevenciju moždanog udara koji djeluje pri Klinici za neurologiju KB Sestara milosrdnica. Na konferenciji će sudjelovati osnivač i upravitelj zaklade zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Vida Demarin, te pročelnik Ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar (12,00 sati, zgrada Gradske uprave, Trg S. Radića 1/372).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Mato Celestin Medović - retrospektiva", dosad najopsežnijeg prikaza Medovićeva stvaralaštva i prve Medovićeve retrospektive nakon više od dvadeset godina. Izložba će predstaviti dvjestotinjak djela tog umjetnika koji je obilježio hrvatsku modernu likovnu umjetnost, koja predstavljaju sve njegove faze i tematske slojeve kojima se bavio, uključivo i tridesetak djela koja dosad nikada nisu bila izlagana (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Povodom 20. obljetnice od početka agresije na Republiku Hrvatsku, Hrvatski povijesni muzej otvara izložbu "Domovinski rat" koja će predstaviti velik broj predmeta i dokumenata koji svjedoče o vremenu Domovinskog rata, razdoblju novije hrvatske povijesti 1991.-1995., te u širem smislu razdoblje koje je netom prethodilo otvorenoj srpskoj agresiji od ljeta 1990., do mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja 1998. Riječ je mahom o brojnim primjercima dokumentarne fotografije, tiskovinama, dokumentima i dokumentarnim video zapisima koji pripadaju fundusu muzeja, a koji ranije uglavnom nisu bili izlagani i predstavljeni javnosti (19 sati, Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9).

ZAGREB - Promocija knjige "Prvi hrvatski general Blago Zagro" autora Ivice Radoša i Zorane Šangute. (19 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

DUBROVNIK - U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik (UGD) otvara se izložba "Mirko Rački (1879.-1982.) - Sakralni motivi" koja će, među ostalim, predstaviti tri monumentalna ulja na platnu s prikazima Raspeća, Uskrsnuća i Poklonstva triju kraljeva iz 1926. Riječ je o djelima koja se nalaze u fundusu UGD-a a koja su zbog svojih izrazito velikih dimenzija dosad rijetko izlagana. (19 sati, Umjetnička galerija Dubrovnik, Put Frana Supila 23).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja Hrvatska - za četvrtak.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙