FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene diplome novim vaterpolskim trenerima

ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Prva generacija vaterpolskih trenera, koja je uspješno završila tečaj Hrvatske olimpijske akademije (HOA), u srijedu je primilo diplome trenera vaterpola.

HOA je provela tečaj, koji je dio školovanja kadrova za obavljanje stručnih poslova u športu, u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i Zagrebačkim sportskim savezom, a predavači su bili vrhunski vaterpolski stručnjaci poput Ratka Rudića, Duška Baždara i Ive Trumbića koji su polaznicima u 300 sati u tri ciklusa približili teoriju i praksu trenerskog rada u vaterpolu.

Tečaj su uspješno završili 24 trenera, a među njima su svakako najpoznatija imena srebrnih olimpijaca iz Atlante Vjekoslav Kobešćak, Ratko Štritof i Siniša Školneković, te bivši reprezentativac i trener Medveščaka Damir Vincek.

Ravnatelj HOA-e Milan Kolman naglasio je kako se stečena kvalifikacija unosi u radnu knjižicu, a stečeno uvjerenje o usavršavanju omogućava obavljanje stručnih poslova u športu i u Hrvatskoj i u inozemstvu, te pokretanje privatne djelatnosti.

Prema riječima predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše cjeloživotno obrazovanje karakteristično je za naše doba, a polaznici ovog tečaja bili su u povlaštenom položaju, jer su imali priliku učiti od najtrofejnijeg trenera vaterpola na svijetu Ratka Rudića.

Rudić je, čistitajući polaznicima, naglasio da su treneri temelj športa jer oni prenose mladim športašima poruku te određuju pravac u kojem će se razvijati. "Zato je važna kako uloga trenera tako i edukatora trenera, a moja je želja da se situacija trenera u Hrvatskoj popravi i institucionalizira, za što se borimo i u Nacionalnom vijeću za šport", izjavio je Rudić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙