FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz je za disciplinu i solidarnost u eurozoni

PARIZ, 29. studenog 2011. (Hina/AFP) - Smjernice za izmjenu upravljanja eurozonom, o kojima se Pariz suglasio s Berlinom, zahtijevaju više discipline i solidarnosti pri rješavanju dužničke krize, rekla je u utorak glasnogovornica francuske vlade.

"S njemačkim partnerima pripremamo prijedlog koji predviđa više discipline za eurozonu: povratak na proračunsku ravnotežu, zlatno pravilo za sve države, a istodobno više solidarnosti za eurozonu te jačanje ustanova koje bi mogle učinkovito reagirati", rekla je Valerie Pecresse.

Sve države moraju prihvatiti propis "nultog deficita" rekla je glasnogovornica.

Francuska i Njemačka najavile su prošli tjedan da će predložiti nekoliko mjera za jačanje eurozone koju je dužnička kriza oslabjela i postavlja se pitanje njezina preživljavanja.

Upitana je li moguća podjela eurozone na dvije skupine: na uspješne i na krhke zemlje, Pecresse je rekla da Francuska takav model ne zagovara.

Njemački tisak prenio je da bi nekoliko zemalja Europske monetarne unije moglo uvesti euroobveznice samo za države s najboljom ocjenom kreditnog rejtinga (trostruki A), no službeni Berlin to je opovrgnuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙