FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Produljenje pritvora za napadača na veleposlanstvo

SARAJEVO, 28. studenog 2011.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u ponedjeljak produljenje pritvora za Mevlida Jašarevića, koji je 28. listopada izveo napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, a ista mjera zatražena je i za još tri osobe osumnjičene da su mu pomagale.

Tužitelj Dubravko Čampara, koji vodi istragu o ovom slučaju, zatražio je na ročištu održanom na Sudu BiH da se Jašareviću te Emrahu Fojnici, Dini Pečenkoviću i Munibu Ahmetspahiću pritvor produlji za još dva mjeseca. Kazao je kako je tužiteljstvu potrebno dodatno vrijeme za dovršenje istrage o terorističkom napadu na veleposlanstvo SAD.

Jašarević je na zgradu veleposlanstva ispalio više od stotinu metaka iz strojnice ranivši pri tom jednog policajca.

Tužiteljstvo BiH, kako je potvrdio Čampara, tijekom dosadašnje istrage došlo je i do oproštajne poruke koju je Jašarević snimio uoči napada, no sadržaj te poruke za sada nije dostupan javnosti.

Sud BiH naknadno će donijeti odluku o tome hoće li Jašareviću i njegovim pomagačima biti produljen pritvor ili će ih se pustiti na slobodu uz izricanje mjere ograničenja kretanja i zabrane napuštanja BiH, što je predložila obrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙