FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA prati razvoj događaja u Siriji

ZAGREB, 24. studenog 2011. (Hina) - Inini radnici u Siriji su na lokacijama koje nisu izravno ugrožene sukobima u toj zemlji, a INA kontinuirano motri razvoj događaja u Siriji te će sukladno tome prilagoditi svoje daljnje korake, doznaje se danas u Ini.

Ina i Crosco imaju zajedno oko 120 radnika u Siriji na nekoliko lokacija, koje, kako ističu, nisu izravno ugrožene sukobima u toj zemlji.

"Kontinuirano na dnevnoj bazi motrimo razvoj događaja te ćemo sukladno tome prilagoditi svoje daljnje korake. INA je izradila kompleksan sveobuhvatni plan za izvanredne situacije koji se sastoji od niza koraka i mjera, a od kojih je jedan i evakuacija radnika. Tako smo se pripremili i za različite scenarije razvoja situacije s obzirom da nam je sigurnost našeg osoblja na prvom mjestu", odgovorili su iz Ine na upit o trenutnoj situaciji u Siriji i eventualnoj evakuaciji radnika.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija kažu kako hrvatske tvrtke koje imaju radnike u Siriji do sada nisu tražile evakuaciju unatoč pogoršanju sigurnosnog stanja u toj zemlji, te da je hrvatsko veleposlanstvo u Kairu, koje pokriva Siriju i počasni konzul u Damasku u stalnom su kontaktu s njima.

"Do sada nije bilo zahtjeva za evakuacijom od strane hrvatskih tvrtki koje će u konačnici odlučiti hoće li povlačiti svoje radnike ili ne, a hrvatsko veleposlanstvo u Kairu i počasni konzul u Damasku u stalnom su kontaktu s njima", ističu u MVPEI-u.

Po podacima tog ministarstva, u Siriji je na privremenom radu oko 140 Hrvata koji su većinom djelatnici Ine i Crosca.

Ministarstvo vanjskih poslova već duže vrijeme ima preporuku na svojoj internetskoj stranici da se ne putuje u Siriju zbog pogoršanja sigurnosnog stanja uzrokovanog demonstracijama i prosvjedima diljem te zemlje.

Kao posljedica događaja u regiji Bliskog istoka, te zbog zahtjeva za demokratizacijom političkog života, u ožujku su diljem Sirije izbile demonstracije i prosvjedi praćeni sukobima sa snagama sigurnosti u kojima ima veliki broj mrtvih i ranjenih. Demonstracije i prosvjedi i dalje traju u većini gradova u državi, uključujući glavni grad Damask, a zbog prosvjeda su blokirane mnoge prometnice diljem zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙