FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mugabe: Camerona inspirira "sotona"

HARARE, 24. studenog 2011. (Hina/AFP) - Britanskog premijera Davida Camerona "inspirira sotona" kada uvjetuje pomoć Velike Britanija poštivanjem prava homoseksualaca, ocijenio je predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe, a prenosi u četvrtak lokalni tisak.

"Iznijeti takav prijedlog je diabolički i glupo", izjavio je Mugabe.

"Sotonski je vidjeti premijera poput Camerona koji izjavljuje da zemlje koje žele britansku pomoć moraju prihvatiti homoseksualce", dodao je. Mugabe se već desetljećima zalaže za kažnjavanje homoseksualaca.

"Nemojte da vas to privuče. Vi ste mladi. Ako krenete u tom smjeru, bit ćete teško kažnjeni. To osuđuje i priroda, insekti, i zato kažem da je to gore od svinja i pasa", rekao je Mugabe u srijedu.

Premijer Morgan Tsvangirai, koji od 2009. čini krhku koaliciju s Mugabeom, sa svoje strane načelno podržava prava homoseksualaca.

Cameronov glasnogovornik nije želio direktno komentirati Mugabeove izjave, ali je rekao da se "britanska vlada oduvijek zalagala za promoviranje ljudskih prava u svijetu".

"Naš novi pristup, detaljno izložen u srpnju, za nas znači da ćemo direktnu pomoć davati vladama za koje ocijenimo da dijele naš angažman u korist smanjenja siromaštva, poštivanja ljudskih prava, poboljšavanja upravljanja javnim fondovima, borbi protiv korupcije", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙