FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matijašević: uklonjeni nesporazumi između radnika i sindikata u Dalmacijavinu

SPLIT, 22. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević potvrdio je da je postojao sukob između radnika i sindikata u splitskoj tvrtki Dalmacijavino glede privatizacije tog poduzeća, ali su razmimoilaženja otklonjena na današnjem zajedničkom sastanku u proizvodnim pogonima Dalmacijavina kojem je i osobno nazočio.

"Radnici i sindikati su se usuglasili da nemaju ništa protiv pregovora sa Salamonom Berkowitzem koji je dostavio ponudu za privatizaciju Dalmacijavina, a ukoliko ponuda bude potkrijepljena svime što je potrebno da bi se uvjerili u mogućnost provedbe postupka privatizacije, daju potpunu potporu privatizaciji", izjavio je Matijašević danas novinarima.

Vlasnik američke tvrtke Traubi International Salamon Berkowitz nedavno je objavio da je postigao dogovor s predstavnicima hrvatske Vlade o kupovini Dalmacijavina.

Matijašević je danas novinare izvijestio kako je i osobno sudjelovao na sastanku u Vladi između potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića, sindikalnih predstavnika i Berkowitzevog odvjetnika.

"Na tom je sastanku Berkowitzev predstavnik prihvatio razgovore o sklapanju socijalnog sporazuma te da se dio dionica proda radnicima po posebnim uvjetima, a nije bilo riječi o nikakvom poklanjanju (dionica) i nismo ulazili u meritum stvari", kazao je Matijašević.

"Vjerujem da ćemo u pregovorima ispregovarati kvalitetan socijalni sporazum koji je potreban kao instrument zaštite radnika, pošto u natječaju za privatizaciju Dalmacijavina, na koji se prijavio Berkowitz, nema odredbe o poštivanju kolektivnog ugovora", kazao je Matijašević.

Više je puta naglasio kako je za takve pregovore potrebno jedinstvo radnika i sindikata u Dalmacijivinu te da su ovo sudbonosni dani za to poduzeće - hoće li se privatizirati ili otići u stečaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙